Menu
Vandring

Hjälp mig välja omslag till min bok

Du kanske redan vet att jag har gett ut en digital bok om fjällvandring. Det var förra sommaren. Nu gör jag en pappers-version av boken som kommer gå att beställa via Amazon. Jag behöver hjälp med att välja omslag. Jag har tagit hjälp av en designer men vill så gärna få input och gärna även på baksidestexten.

Det finns tre förslag på omslag. Samma text ligger på alla nu som du ser. Tänk dig att detta är både framsidan, ryggen och baksidan av boken.

Omslag 1

På detta förslag blickar jag ut över Anåfjället.

Omslag 2

Med Lill-skarven och Småhamrarna i bakgrunden.

Omslag 3

Samma plats som på omslag två men suddat för att rubriken ska synas.

Omslag 4

En med mig där ansiktet syns mer.

Vilket av omslagen tycker du är finast? Vilket skulle göra dig lockad att köpa boken? Skriv GÄRNA en kommentar! Eller skicka feedback till mig på Instagram (där heter jag @outdoor_wilda)

Texten på baksidan

Jag lägger in baksidestexten här också:

De första höjdmetrarna känns alltid mest i benen. Fjällsluttningen stiger brant i ett par hundra meter genom björkskogen innan leden planar ut uppe på kalfjället. På topparna som skymtar i fjärran gnistrar snön i morgonsolen. Fjällvandringen har börjat.

Med rätt kunskap och förberedelser kan du tryggt och säkert njuta av både dagsutflykter och längre expeditioner på fjället. Vandring är för alla och i den här boken lär du dig allt du behöver veta om fjällvandring. Du får handfasta och tydliga råd om:

 • Planering och förberedelser
 • Träning inför vandring
 • Fjällvett
 • Rutiner under vandringen
 • Självförtroende i friluftslivet
 • Förmågan att hantera rädslor
 • Konflikthantering
 • Orientering med karta och kompass
 • Rätt kläder och utrustning

WILDA NILSSON trivs bäst på fjället och i skogen. Hon arbetar som yrkesofficer och vill inspirera fler till att spendera mer tid utomhus.

7 Comments

 • Christer Lagerhäll
  20 maj 2022 at 04:10

  Jag tycker omslag 1 är finast.

  Reply
 • Monica Blomster Jansson
  23 maj 2022 at 10:47

  Jag tycker omslag 2 lockar mest. Då vädret ser bra ut och du ser långt över vidderna.

  Reply
 • Evelina
  11 juni 2022 at 19:59

  Jag gillar omslag 3 bäst! 🙂 Gillar det röda i förgrunden, stigen som leder bortåt och att man liksom går mot ”det okända”, förstärkt av de blurrade bakom texten. Top notch!

  Reply
 • Alex
  4 augusti 2022 at 19:03

  Omslag 1. Fin komposition. Gillar din placering, färgen på jackan som sticker ut samt bergen i fjärran. Jag gillar hur himlen i toppen bryts av med det gröna gräset i nedre del av bilden. Det lämnar en naturlig plats för ditt namn i toppen och att ha lite ”tyngre” och mer texten i botten känns väl placerat/balanserat. Den vita texten är lättare att läsa mot bakgrunden här. Omslaget känns harmoniskt i sin helhet.

  Reply

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.