Menu

Recensioner av boken “Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd”

Informativ, tydlig, lättläst och lockar en ut i naturen!

Skriven av: Malin Norling, 29 juli 2022

Yrkesofficeren Wilda har skrivit en lättläst och tydlig guide för den som vill lära sig förbereda, planera och genomföra en fjällvandring.

Det funkar även utmärkt för att planera vandringar i lågland och på hemmaplan om det så bara är en dagstur.

Det som skiljer sig från andra friluftsböcker är att i denna bok får du inte bara råd om packlistor och navigering utan även hur du hanterar dina egna mentala svårigheter och hur ni håller ihop gruppen och löser eventuella konflikter.

Boken är peppande men enkla tydliga beskrivningar och bilder som ger en självförtroende att på egen hand våga sig ut på vandring även om man är nybörjare.

Författaren Wilda delar med sig av sin glädje till naturen och friluftslivet. Hon förtydligar att det spelar ingen roll om din utrustning är toppmodern eller inköpt på närmaste secondhand bara du vet hur du ska använda den och det hjälper hon dig med i sin bok.

Bra enkel läsvärd bok

Skriven av: Håkan T, 17 augusti 2022

Boken innehåller fina bilder och bra lättläst text. Tydliga instruktioner och bra tips. I mitt tycke en bok alla som gillar att vandra bör kosta på sig (precis som bra kängor). Kan helhjärtat rekommendera boken!

En guide för den som vill börja vandra

Skriven av: Lars-Göran Landfors, 7 augusti 2022

En gedigen och lätt fattad bok för amatörer och nybörjare i fjällen. Wilda har många bra knep, tips och lättförståeliga instruktioner. En bra bok för all form av vandring inte bara i fjällmiljö. Med råd och tips på förberedelsen och till genomförandet.