Menu

Om mig

Hej och välkommen,

Jag hjälper dig att leva ett mer äventyrligt liv. Följ mig för guider, tips och friluftshacks som gör ditt liv utomhus roligare och säkrare. Du får praktisk kunskap och mentala verktyg som stärker din förmåga, och höjer din beredskap, i både friluftslivet och i vardagen. Hos mig hittar du inspiration till stora och små äventyr. 

Jag heter Wilda Nilsson.

Jag älskar friluftsliv och vandring. På fjället samlar jag energi och skogen gör mig kreativ. Jag bor i Västra Götaland tillsammans med min sambo Max och bruksschäfern Flexie. Vi har också en lägenhet i Funäsdalen i Härjedalen som vi hyr ut när vi inte är där själva. Dessutom gillar jag att köra motorcykel, jag har en äventyrshoj.

Mitt motto är mest tid i skogen vinner.

En blogg om friluftsliv och livsdesign

Den här bloggen är till för alla som älskar friluftsliv, äventyr och aktiviteter utomhus. Jag vill uppmuntra dig till att tillbringa mer tid utomhus och att njuta av vardagsäventyr runt knuten liksom vandringar och expeditioner längre bort.

Här hittar du överlevnadsguider, tips och tricks för friluftslivet, recensioner på utrustning för friluftsliv och berättelser från mina egna vandringar, MC-resor och mycket mer. Jag berättar också hur jag gör för att skapa mitt drömliv.

Bok om vandring

Jag har skrivit två böcker om friluftsliv. Den ena boken heter ”Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd”. I den berättar jag allt du behöver veta om du ska ut och vandra. Den andra boken heter ”Friluftsliv på vintern – Njutbara färder i kallt väder”. Det är en bok för dig som vill gå på tur på vintern.

Varför friluftsliv och överlevnad?

Jag är anställd som yrkesofficer i Försvarsmakten och jobbar heltid i armén men min passion för utelivet startade långt tidigare. Jag har alltid älskat livet utomhus. Familjen tältade mycket när jag växte upp och vi var mycket ute i skärgården med vår lilla båt.

Under tonåren gick jag ett antal kurser relaterade till friluftsliv. De flesta kurser var överlevnadskurser (fjäll, fjäll vinter, barmark och allmän vinterkurs). Där väcktes intresset för vandring och sedan dess har jag känt en stark dragning till fjällen. Jag är också utbildad forsränningsguide och har utbildning inom ”Wilderness First Aid”. Vidare håller jag på att certifiera mig som fjälledare.

Med andra ord har jag ett brinnande intresse för att utbilda inom överlevnad och friluftsliv. Jag hoppas jag kan inspirera fler till att spendera mer tid i naturen. Mest tid i skogen vinner!

Så här kan du ta del av det jag erbjuder

Följ mig på Instagram: @outdoor_wilda

Läs min blogg: www.outdoorwilda.com 

Köp mina böcker: www.outdoorwilda.com/bok

Boka mig som guide eller föreläsare: www.outdoorwilda.com/boka 

Bli en redigare version av dig själv: www.outdoorwilda.com/beredskap

Kontakta mig

Har du frågor? Skicka ett DM på Instagram eller maila mig på wilda.nilsson.outdoor(a)gmail.com.