Menu

Hej och välkommen,

Jag heter Wilda Nilsson.

Jag älskar friluftsliv och vandring. På fjället samlar jag energi och skogen gör mig kreativ. Jag bor på i Västra Götaland tillsammans med min sambo Max och bruksschäfern Flexie. Dessutom gillar jag att köra motorcykel, jag har en äventyrshoj.

Mitt motto är mest tid i skogen vinner.

En blogg om friluftsliv och livsdesign

Den här bloggen är till för alla som älskar friluftsliv, äventyr och aktiviteter utomhus. Jag vill uppmuntra dig till att tillbringa mer tid utomhus och att njuta av vardagsäventyr runt knuten liksom vandringar och expeditioner längre bort.

Här hittar du överlevnadsguider, tips och tricks för friluftslivet, recensioner på utrustning för friluftsliv och berättelser från mina egna vandringar, MC-resor och mycket mer. Jag berättar också hur jag gör för att skapa mitt drömliv.

Bok om vandring

Jag har skrivit en bok om friluftsliv som heter ”Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd”. I den berättar jag allt du behöver veta om du ska ut och vandra.

Varför friluftsliv och överlevnad?

Jag är anställd som yrkesofficer i Försvarsmakten och jobbar heltid i armén men min passion för utelivet startade långt tidigare. Jag har alltid älskat livet utomhus. Familjen tältade mycket när jag växte upp och vi var mycket ute i skärgården med vår lilla båt.

Under tonåren gick jag ett antal kurser relaterade till friluftsliv. De flesta kurser var överlevnadskurser (fjäll, fjäll vinter, barmark och allmän vinterkurs). Där väcktes intresset för vandring och sedan dess har jag känt en stark dragning till fjällen. Jag är också utbildad forsränningsguide och har utbildning inom ”Wilderness First Aid”.

Med andra ord har jag ett brinnande intresse för att utbilda inom överlevnad och friluftsliv. Jag hoppas jag kan inspirera fler till att spendera mer tid i naturen. Mest tid i skogen vinner!

Kontakta mig

Har du frågor? Skicka ett DM på Instagram eller maila mig på wilda.nilsson.outdoor(a)gmail.com.