Menu

Börja vandra – Så kommer du igång med vandring året runt

Vad roligt att du vill börja vandra. Här hittar du mina tips och guider som hjälper dig komma igång med vandring och fjällvandring alla årstider.

Vandring är något vi människor gjort sedan urminnes tider. Förr vandrade vi för att vi var tvungna, numera ger vi oss ut för att vi gillar det naturen ger oss. I vandringen har vi hittat en källa till glädje, lugn, närvaro och inspiration. Och så mycket mer.

Vandring är för alla. Det gäller bara att välja rätt destination, längd på turen och tyngd på packningen. Och att förbereda sig så gott man kan utifrån sin förmåga. Förhoppningsvis kan jag hjälpa dig bli redo för vandring och fjällvandring.

Mitt mål är att sprida vandringsglädje. Här nedanför hittar du guider och tips inför din vandring. Undrar du något? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett meddelande till mig på Instagram.


Vandring för nybörjare

Kom igång med fjällvandring

Vad behöver man tänka på om man vill börja vandra och fjällvandra? Jag delar fem tips som hjälper dig komma igång med att förverkliga drömmen om vandring.


Förebygg skavsår innan vandring

Skavsår kan förstöra upplevelsen av en vandring. Därför tejpar jag fötterna för att förebygga skavsår. Här visar jag hur jag tejpar med Leukoplast för att slippa blåsor när jag vandrar.


Fjällsäkerhet tips innan vandring på fjället

Fjällsäkerhet för nybörjare

Här samlar jag tips som gör fjällvandring säkrare för både nybörjare och mer erfarna vandrare.


Träna inför fjällvandring

Träna rätt innan fjällvandring

Måste man vara vältränad för att fjällvandra? Det korta svaret är nej. Däremot blir upplevelsen härligare, säkrare, enklare och roligare om du tränar innan vandringen


Video: all min packning på vintern

Vandring på vintern är speciellt. I den här videon berättar jag om allt jag tar med mig på vintervandring med snöskor. Verkar det tungt? Hyr en pulka för packningen.


Vandra på vintern guide

Vandring på vintern

Tipsen som gör friluftslivet säkert och roligt på vintern. Här samlar jag det du behöver veta för att komma igång med vandring och friluftsliv i snö och kyla.


Video: mina tips om att vintertälta

I den här videon ger jag tips till dig som vill vintertälta. Jag pratar om hur man anpassar klädseln genom att tillämpa flerskiktsprincipen och varför det är viktigt att öva med sin utrustning.


No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.