Menu
Resor

Resplan för vår bröllopsresa i Japan och Thailand

Flygresan var minst sagt lång men Japan har varit ett drömresmål länge och för en bröllopsresa kändes det värt att resa lite extra. Att vi dessutom direkt var överens om att det var till Japan vi borde passa på åka, det gjorde beslutet lätt. Ingen av oss vill åka på en ren sol- och badsemester så det här blir perfekt. Särskilt som vår favoritmat är just japansk och thai.

Resplan för Japan och Thailand

Vår resplan i stort är: Japan först, Thailand sen. Så här ser den ut i mer detalj, givetvis kommer vi åka till mindre ställen runt dessa städer/öar också men i stort ser det ut som följer: 

Tokyo – Nagano – Osaka – Kyoto – Tokyo – Bangkok – Chang Mai – Ko Lanta – Krabi – Bangkok. 

Kanske vet du det sedan innan men jag har bott ungefär ett år i Bangkok och Chang Mai. Jag läste min universitetsexamen på distans och startade mitt första företag samtidigt. Tror jag var runt 21 år gammal. Det komiska i efterhand är att jag nu inser att jag var en sån där digital nomad, men då visste jag inte att det fanns ett speciellt ord för att jobba platsoberoende. Jag tyckte mest det verkade roligare att hyra en lägenhet i Bangkok än att bo i studentkorridor. Hur som helst är jag väldigt glad att vi ska åka tillbaka igen och jag skulle ljuga om jag inte erkände att det livet lockar ibland… 

Men, tillbaka till Japan och vår resplan här. Vi reste alltså till Tokyo och tillbringade ett par dagar där. I skrivande stund sitter jag på ett bullet train mellan Nagano och Kanazawa. Där byter vi tåg och fortsätter till Osaka. 

JR Rail Pass för tågresor med bullet train/ Shinkansen 

Innan vi åkte köpte vi JR Rail Pass som är ett tågluffarkort. När man köpt kortet kan man enkelt boka plats på de supersnabba japanska tågen: Shinkansen, alltså bullet train. Dessutom kan man åka ringlinjen, typ pendeltåg, i Tokyo. Smidigt värre. 

Vi köpte ett 14-dagarskort och åker nu runt i Japan med tåg. Vi avslutar sedan resan med ett par dagar till i Tokyo, perfekt. Generellt försöker vi stanna ett par dagar på varje ställe. Jag gillar att resa på det sättet, då finns tid att känna in platsen ordentligt.

Boende i Japan 

Det är inte gratis att bo på hotell i Japan kan vi lugnt konstatera. Det var också därför vi bestämde oss för att tillbringa längre tid i Thailand. Jag har bokat hotell online men också boenden via AirBnB. Här i Nagano bodde vi hemma hos Takafumi och fick en minst sagt lokal upplevelse, riktigt bra! I Tokyo bodde vi på ett hotell och ja, rummen är pyttesmå. Hade man varit gjord av pengar, då hade jag velat bo här, där Lost in translation spelades in… 

Jag ska berätta mer om vad vi gjort och dela med mig av tips på mat, utflykter och så vidare. Håll utkik så kommer massor av inlägg att dyka upp.

Ovanför ser du vår frukost hemma hos Takafumi-san. Och en obligatorisk selfie i Tokyo på oss, med vår Pikachu-vinst från en spelautomat.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.