Menu
Japan / Resor

Vykort från Tokyo: Vi åkte till Tokyo, körde gokart och åt ramen

Neonljusskyltarna lyser upp kvällen när vi kliver utanför tunnelbanan vid Shibuya. Höghus kantar gatorna, folk går målmedvetet åt det håll de ska och mitt i allt står vi. Med hjälp av Google Maps tar vi också ut en riktning och ger oss iväg. Vi har bestämt oss för att promenera till hotellet vi ska bo på. Det tar nästan en halvtimme men det gör inget, staden är spännande.

De små gränderna vi går i är mörka men väldigt rena. Tokyo är rent, välordnat och det känns väldigt tryggt. Så länge vi vänjer oss vid vänstertrafiken och kollar åt rätt håll innan vi går över gator bara… Snart har vi checkat in och kan konstatera att rummen är precis sådär små som vi hört hotellrum är i Tokyo. Det finns knappt någon golvyta bredvid den lilla 120-sängen. Trots sömnbristen bestämmer vi oss för att utforska Tokyo. En promenad till Ebisu och middag är planen.

Den täckta gågatan i Ebisu kantas av massor av restauranger men det är proppfullt med folk, inte en pall finns ledig. Istället äter vi ramen på Afuri innan vi strosar runt i Ebisu. När vi blir trötta tar vi tunnelbanan en station till Hiro-O och somnar snart gott på hotellet. Vår bröllopsresa är igång!

Sedan går dagarna fort. Vi ger oss ut och springer dagen efter, ett perfekt sätt att utforska stan. Vi joggar bort mot Harajuku och Yoyogi-parken, när vi känner oss klarar promenerar vi genom resans första tori-gate och vidare upp till Meji-templet (Google maps). På kvällen promenerar vi genom Shibuya Crossing.

I Kanda äter vi livets ramen på Kikanbo, man beställer och betalar i en automat utanför och köar sedan i en dryg timme. Inne på restaurangen är det hetsigt som tusan men det är brutalt gott. Ta den med koriander på. Finns inga ord.

En eftermiddag åker vi till Akahibara och ger oss ut, utklädda till pikachu, i varsin gokart på Tokyos gator. Tveklöst en av de roligaste grejerna vi gjorde.

I en av arkadhallarna vinner jag en pikachu i en gripklo-maskin och det blir såklart resans maskot som direkt får följa med på kvällspromenad längs floden och till Sensoji-templet.

Givetvis gick vi även på kattcafé, en rejält märklig upplevelse där man betalar typ 100 kronor för obegränsat med risigt maskinkaffe som du under 30 minuter kan dricka medan du tittar på huskatter. Halva nöjet är att studera övriga gäster. 100 % värt.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.