Menu

Innehåller annonslänkar

Ibland är det de små sakerna som gör den stora skillnaden. Här är fyra prylar för under 100 kronor som jag alltid har med mig ut.

Ihopvikbar kåsa

I byxfickan på jobbet, i packningen på vandring. Jag tar alltid med mig en vikkåsa. Vilken färg är din favorit?

Skeden på bilden är också en favorit, den kostar ca 150 kronor och finns här.

Tålig vattenflaska

En tålig vattenflaska med stor öppning som är lätt att fylla på i fjällbäckar och som dessutom går att använda som element i sovsäcken (häll i varmvatten bara) har jag alltid med mig. Den röda flaskan från Helikon-tex kostar förvisso 109 kronor men den genomskinliga varianten går på ynka 99 spänn.

På bilden syns också min kaffepress från Helikon-tex och mitt stormkök från Optimus. Patchen på tygfickan med texten ”Den förberedde överlever” finns här.

Tålig vattenflaska från Helikon-tex

Vattensäkrade stormtändstickor

Stormtändstickorna från BCB är sjukt bra. Jag har dem jämt när jag vintertältar eftersom jag vet att jag kan lita på dem oavsett väder.

Stormtändstickor och stormkök på vintern utanför tält

Jag köper dem från Röda Stjärnan.

Anti-skavsårs grejer

Skavsår förstör vilken vandring som helst. Skav på hälarna och mellan låren suger. Här finns mina tips på hur du tejpar för att förebygga skavsår med Leukoplast. På bilden nedan har jag använt den 5 cm breda tejpen. Är det redan försent och jag fått blåsor väljer jag Compeed.

Kan du lägga 159 kr rekommenderar jag att du testar ett antiskav-stick i förebyggande syfte från The Skin Agent.

Tejpa häl med leukoplast

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.