Menu
Kläder och utrustning

Friluftsfynd på Black Week

Innehåller annonslänkar till Outnorth och Meds.se

Har du försökt handla begagnat utan framgång? Kanske har du väntat med att köpa det du är på jakt efter tills priset är bättre? Rimligt! Nu är det årets rea-period och givetvis är det mer ekonomiskt att införskaffa något du ändå kommer köpa till ett nedsatt pris jämfört med att betala fullpris. Här kommer mina tips på fynd att fundera på under Black Week.

Hos Outnorth får du dessutom 150 kr rabatt om du blir medlem och handlar för 1500 kronor.

Liggunderlag och sovsäck för långa vandringar

Jag vill ha ett liggunderlag som är lätt att bära men som ändå isolerar bra, därför köpte jag Thermarest NeoAir Xlite med en vikt på bara 350 gram och ett mycket bra R-värde på 4,5. R-värde betyder nivå på isolerande förmåga. Tyvärr köpte jag mitt till fullpris, suck.

På sommaren är dunsovsäckar extra bra, de isolerar väldigt bra i förhållande till sin vikt. Jag har en Pajak-sovsäck (4Z) och den är så nice på sommarfjället. Den finns i tre olika längder dessutom. Det mesta från Pajak finns nu till extra bra priser.

Tält för fjällvandring och tältning i skärgården

Jag gillar verkligen mitt tält Jack Wolfskin Exolight III. Det har varit med på massor av fjällvandringar både sommar och höst plus tältturer i skärgården. Det är så enkelt att sätta upp, det är lätt och det står emot vind bra tack vare i utanpåliggande tältpinnarna. I den nyaste versionen, som då heter Jack Wolfskin Stratos Lite III, är tältpinnarna marginellt bättre och färgen vit. Smaksak vilken du väljer, jag har Exolight men lånade och hårdtestade ett Stratos under sommaren. Båda är lika bra men Stratos finns bara hos Outdoorexperten just nu och inte på Outnorth.

Jack Wolfskin Stratos Lite III

Den bekvämaste fjällvandringsryggsäcken jag haft

Du kan vara trygg med att välja Jack Wolfskin Highland Trail 55+5Jack Wolfskin Highland Trail 55+5 tål tuffa förhållanden, jag satte den på prov i somras på min långvandring och jag är så himla nöjd. Avbärarsystemet är sjukt bra, det är så skönt att kunna ställa in ryggsäcken efter sin egen kropp. Och att lätt kunna anpassa den väl ute på fjället.

Jack Wolfskin Highland Trail ryggaäck för fjällvandring

Ryggsäck för dagsturer från Jack Wolfskin

Min absoluta favoritryggsäck för dagsturer är Jack Wolfskin Crosstrail 30 ST. Så skönt att ryggen luftas och den är bekväm att bära. Det står inte ens i texten på Outnorth men det är så nice med fickan för vattenflaska som sitter på bältet. Klockren ryggsäck helt enkelt.

Jack Wolfskin Crosstrail Wilda byter strumpor i Funäsfjällen

Pannlampa från Silva

Pannlampan Silva Free 1200 till vinterns joggingturer. Jag samarbetar med Silva och har tipsat om den här lampan tidigare i höst. Nu finns den på rea hos Outnorth!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.