Menu
Friluftsliv

Kolbulle och hamburgare: skoter på fjället

Över påsk var vi i Tänndalen och på söndagen var vi på skoterfärd över fjället över Bruksvallarna och Ramundberget. Kolbulle är min favorit ute men Muurikka-grillad hamburgare med utsikt mot Helags var en av påskens höjdpunkter.

Snön smälte i rask takt över påsk tack vare det strålande vädret. Vi njöt i skidbacken, på fjället och vid familjen Karlssons magiska stuga. Känner mig så tacksam att jag får följa med dit. Under söndagen mulnade det och skotrar hade bokats. Dags för äventyr.

Max och jag delade skoter. Förutom att det är roligt med lite fart så var det riktigt roligt att kunna komma så långt upp på fjället på kort tid, passande när vi bara hade en dag på oss. På grund av snösmältningen kunde Flexie inte följa med, annars hade vi haft en pulka till skotern för mig och henne. En granne ställde upp och tog ut henne istället.

Efter ett par timmars åkande var det dags för lunch. Att smak smakar bäst utomhus är vet alla. Ofta duger en påse frystorkat vid vandring men det är ju extra gott med ”riktig” mat lagad över öppen eld. På skotern gick det enkelt att lasta både ved, stekpannor och Muurikka.

Hamburgare och kolbulle med halloumi stod på menyn. Det var så gott att äta och titta på utsikten bort mot Helags. Kolbulle är enkelt att göra, smeten förbereds hemma och sedan steks fläsk, svamp eller halloumi över öppen eld till det fått lite yta, sen på med smeten. Ät med lingonsylt. Ladda gärna ned mina bästa kolbullerecept i en mobilvänlig PDF här.

Blir hungrig bara jag skriver detta. Givetvis drack vi kokkaffe också, det behöver jag väl knappt ens nämna.

Vad äter du helst på tur?

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.