Menu
Friluftsliv / Vandring

Dagstur i Hamrafjällen med hund – Vandring i Tänndalen

När vi ställde bilen på fjällparkeringen (60 kr/dag) ovanför Blomsterfjället var det bara en traillöpare som vaknat tillräckligt för att ta sig ut. Klockan var 8, solen sken och jag och Flexie ville passa på att ta vara på vädret.

En enkel promenad längs den kryssmärkta leden tog oss till Andersborgs Våffelstuga. Det är alltid fascinerande att se samma platser vid olika årstider och väder. Det blir en ny upplevelse varje gång. Stugan är öppen mellan 10-16 så vi promenerade vidare längs leden i nordvästlig riktning.

Flexie badade i bäckar och sjöar och vi njöt av att vara för oss själva. Det är verkligen så här jag samlar energi och bunkrar kreativitet. Kraft som sedan långsamt men säkert sipprar ur mig i stan…

Det här är visserligen den andra semesterveckan men förra veckan gick åt till en intensivkurs på trafikskolan (försöker ta MC-kort) och massa fix med husköpet. Nu är vi alltså i fjällen för att ladda batterierna.

Hur som helst, jag och Flexie vandrade vidare och tog oss runt Anderssjöarna (den närmsta, lilla sjön det vill säga – lagom längd för Flexies rygg) och tog raster längs vägen. Solen fortsatte skina men det blåste rejält, fick förresten höra att jag liknande Pippi Långstrump på den här bilden. Det tar jag som en komplimang. Detta till skillnad mot var mobbar-killarna i låg/mellanstadiet menade när de kallade mig Pippi för jämnan men jag tog det positivt då också. Dålig effekt i målet således.

I ryggsäcken låg ved och när vi kom till den gamla stugan nedanför Småhamrarna tände vi en eld. Bättre att använda en redan gjord eldstad och dessutom få lite vindskydd av stugan samtidigt.

Kokkaffe och så massor av vila avrundade dagsturen. Det blev riktigt varmt när det var vindstilla. 

Tänndalen, en av världens bästa platser! På kvällen badade vi i den vedeldade badtunnan.

Så glad och tacksam över att vi får låna Max föräldrars hus. <3

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.