Menu
Kläder och utrustning / Utrustning för friluftsliv

Sovsäcksöverdrag, Arctic Bedding eller Bivvy Bag för vinterturer

Innehållet annonslänkar

Detta blogginlägg kommer jag bygga vidare på med fler argument och berättelser men jag är så nöjd över att ha införskaffat en bivvy bag att ha ovanpå pulkan på vinterturer.

Jag har alltså valt att ha ett sovsäcksöverdrag/bivvy bag från Carinthia istället för det som är känt som en arctic bedding/pulk bedding. Anledningen var att de flesta sådana inte är vattentäta och jag ville dessutom ha möjlighet att sova ute utan tält. Om mitt tält går sönder kan jag sova direkt i sovsäcksöverdraget eftersom den också har funktionen bivack/puppa. Genom att gräva en snögrop skulle jag få ännu mer skydd.

Sedan att sovsäck och liggunderlag alltid ligger redo är också superskönt såklart. Undrar du vilken sovsäck jag använder på vintern så är det denna. Ja, jag gillar att ha en tjock sovsäck och slippa frysa. För mig är denna väldigt prisvärd och det gör mig inget att den inte är ultralätt (och därmed inte heller ultradyr…).

Här finns sovsäcksöverdraget hos Röda Stjärnan

Det är skönt att veta att sovsäcken kommer vara torr även om det snöar. Dessutom är jag redo att sova i vindskydd väldigt bekvämt om jag passerar sådana på mina turer. Tumme upp helt enkelt.

Packlista vinter: ladda ned min packlista

Vill du veta exakt vad jag tar med mig på tur? Då kan du ladda ned min packlista.

Packlista vintertur med tält

5 Comments

 • […] liggunderlag ligger dessutom alltid uppblåst och redo ihop med sovsäcken i min bivvy-bag/sovsäcksöverdrag högst upp på […]

  Reply
 • Gladmun
  22 januari 2022 at 12:49

  Sovsäcksöverdrag

  Hur har du det med kondens i sovsäcksöverdraget?

  Reply
  • outdoorwilda
   22 januari 2022 at 17:18

   Jag har ibland gjort så att jag öppnat överdraget helt och bara haft det stängt runt benen, men så har jag en väldigt varm sovsäck också… Jag har inte fått problem med att sovsäcken blir blöt åtminstone utan fukten har i förekommande fall ”fastnat” i sovsäcksöverdraget istället för att lägga sig på sovsäcken.

   Reply
 • Eva
  24 januari 2022 at 21:51

  Får du plats med liggunderlag, det uppblåsbara liggunderlaget och sovsäcken i bivvybagen?

  Reply
  • outdoorwilda
   25 januari 2022 at 07:38

   Jajemen det är gott om plats. Har alla tre i och skulle få plats med mer 🙂

   Reply

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.