Menu
Kläder och utrustning

Utrustning på min inköpslista

Inlägget innehåller annonslänkar

Det råder ingen tvekan om att det går att genomföra vinterturer utan att ha varenda ”lyxpryl” men det finns några utrustningsdetaljer och plagg som skulle göra mina utfärder trevligare, varmare och ja, mer njutbara helt enkelt.

Jag samlar utrustningslistan här och kommer köpa dem när ekonomin tillåter. Tills dess kanske du kan inspireras av grejerna (eller klappa dig nöjt på axeln om du redan kunnat göra ett inköp).

Värmetröja

Just nu använder jag den jag fått ut som en del av uniformssystemet. Skulle vilja ha en egen från Woolpower. Jag köpte en men eftersom den passade Max bättre än mig har han en underbar tröja och inte jag, hehe.

Här finns tröjan jag helst vill ha. Denna står som nummer två på listan.

Strumpor av merinoull

Jag har såklart ullstrumpor redan men jag skulle vilja prova flera varianter för att hitta några som verkligen håller i längden. Jag tycker dessa från Smartwool verkar nice. Annars tycker jag ju om Devolds underställ så att prova ett par strumpor från dem är ju rimligt? För kvällar i lägret verkar dessa riktigt sköna.

Eller är det dags att se om jaktsidan av friluftslivet vet något jag inte vet? Dessa kanske?

Woolpower Socks 400 (skulle ha dessa i sovsäcken)

Woolpower Socks 200 (kanske för turskidåkning?)

Byxor med dun

Dessa byxor vore ju drömmen.

Shorts med dun är ett alternativ men jag skulle nog ha mer nytta av långa byxor.

Balaclava

Jag köpte ju en att ha på natten men jag vill gärna ha en till balaclava av merinoull att ha på dagarna under turskidåkning i skitväder. Då vet jag att jag har en torr till natten och slipper hålla på med dubbla buffar på dagen. Den jag har är ju rätt tunn. Kanske borde uppgradera den jag har på kvällen/natten istället. Är svag för denna!

Tycker det är ganska komiskt att så få vill ha balaclavor. Tror det är för att man inte ser så snygg ut men det är ju skitsamma.

Gaslykta från Primus

Primus Micron Lantern Steel Mesh står kvar på önskelistan. Vore perfekt att ha på vårvintern och hösten när det är fuktigt.

Gaslykta Primus

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.