Menu
Friluftsliv / Vandring

Ursviksskogen i Stockholm – Vardagsäventyr, löpning och orientering

Ursvik är ett naturområde utanför Stockholm. För mig som bor i Sundbyberg är det ett skogsparti dit det är lätt att åka. För ett par år sedan hade jag en medryttarhäst som jag red i Ursvik (då med start i Ulriksdal) och jag har även orienterat i Ursviksskogen för att inte tala om alla löprundor och hundpromenader. Det är helt enkelt en perfekt plats för vardagsäventyr.

Och det är just det. Det behöver inte vara så himla svårt eller satsigt att ta sig ut i naturen och uppleva friluftslivet. Igår begav vi oss ut till Ursvik. Stridsparet bestod av mig och Flexie enligt stående rutin. En påse frystorkad brunch, kokkaffe, tuggben och fika låg i ryggsäcken.

Eftersom Flexie har ont i ryggen och jag var trött nöjde vi oss med en kortare promenad. Vi la istället ett par timmar på att bara sitta och mysa. Jag drack kaffe, Flexie snacksade på en tuggrulle. Insåg för övrigt att de stora vikkåsorna (0,6 l maxfylld) fungerar utmärkt som portabel vattenskål.

På fötterna hade jag ett par nya kängor från Haix. I och med lanseringen av dessa skickade de ett PR-utskick och därav att jag testar dem. Har använt mina Haix Tibet i över fem år för övrigt. Efter första turen gillar jag dem rejält. Ett utomordentligt komplement till mina Lowa (med 10 år på nacken) och finkängorna från Lundhags som jag fortfarande försöker gå in. Är förresten ganska sugen på att skriva mer om kängor, marschträning, skavsår och sådant…

I ämnet vandring kommer jag helt enkelt återkomma med kraft, jag älskar marschträning! Fick förresten idén om att ordna ett marschpass nån gång. Om jag gör det så kommer information i mitt nyhetsbrev. Här kan du signa upp dig.

Jag vill hur som helst slå ett slag för de korta, enkla vardagsturerna. Som varken är dyrt i tid, pengar eller energi. Mäktiga fjäll är underbart men för välmående i vardagen är det viktigt att kunna få in naturen på ett enkelt sätt. Ensam, med partner, hund eller familj – oavsett så blir det garanterat kvalitetstid.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.