Menu
Motorcyklar

Drömäventyr på motorcykel

Säsongen är igång. Eller, beroende på var en bor slutade den ju knappt i år men jag har haft hojen på förvaring så för mig har årets säsong för äventyr på motorcykel precis dragit igång. Det var onekligen lite nervöst innan första åkturen men fascinerande nog kickade muskelminnet igång och det var inga problem att köra. Sedan hoppas jag såklart på att det ska gå att köra några SMC-kurser i år. Jag har massor kvar att lära mig.

Motorcykel på äventyr

På listan över äventyr jag vill köra på motorcykel finns en hel del och det är ju svårt att säga vad som kommer vara genomförbart just i år med tanke på pandemin. Förhoppningvis kommer jag ju dock köra hoj i massor av år så det är inte någon stress med att hinna uppleva allt. Så här ser i vilket fall listan på drömresor ut just nu.

Drömresor på motorcykel – hit vill jag köra hoj

  1. Köra motorcykel till Funäsdalen och Tänndalen via Älvdalen.
  2. Åka över Flatruet i Härjedalen/Jämtland med tält i packväskorna och vandra till Helags.
  3. Ta hojen på färjan och uppleva Gotland från motorcykel.
  4. Köra Vildmarksvägen. Där borde min äventyrshoj trivas tänker jag.
  5. Roadtrip genom Estland, Lettland och Litauen. Det är en klassiker för mig men jag har aldrig gjort det på motorcykel.
  6. Norge på MC.
Äventyrshoj Triumph Tiger 800 XCA

Riktigt avlägsna drömmar är ju att köra till Mongoliet eller liknande. Eller åtminstone en tur genom Europa. Men det finns även massor av fler platser i Sverige som jag vill upptäcka. Eller tänk om man skulle köra norrut och sen ned genom Finland och så färja tillbaka? Frågan är väl mest när jag ska hitta tid till alla äventyr, hehe.

Däremot är det väldigt roligt att jag hittat flera tjejer som kör hoj genom Instagram. Förhoppningsvis kommer vi kunna åka ut på turer under våren och sommaren.

Om någon är nyfiken så har jag äventyrshojen Triumph Tiger 800 XCA, köpte den ny för lite mer än en år sedan och det är verkligen en motorcykel att växa med. Är nöjd över att vara lång, den är ganska stor.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.