Menu
Kläder för friluftsliv / Kläder och utrustning

Vindjacka: Anorak från Helikon-Tex

Innehåller annonslänkar

Utrustningstips: I flera år har jag använt en vindskyddande anorak från Helikon-Tex. Denna ultralätta jacka är utmärkt på löpturer eller vandringar på vårkanten när det inte regnar så mycket men när blåsten bitvis river i. Med den extremt lätta vikten på 200 gram är detta ett utmärkt förstärkningsplagg jag enkelt tar med på joggingturer och vandringar och drar på mig vid behov.

Här finns Helikon-Tex Windrunner Alpha hos Röda Stjärnan (annonslänk).

Vindskyddande anorak för vandring och löpning Helikon-Tex

Vindskyddande anorak för löpning och vandring

Anoraken skyddar mot lättare regnskurar men det är ingen regnjacka. Den har ventilationsöppningar i ärmhålorna och en rejäl ficka på magen och en stor luva. Huvan har ett antal olika snören som går att dra åt för att få bra passform.

I fredags sprang jag 10 km med den jackan på och en underställströja av merinoull under. På huvudet hade jag en tub/wrap av merinoull, det finns flera olika här (annonslänk). Har även sprungit på fjället med den, senast förra sommaren.

Vad har annars hänt den här påsken? Jag sprang 10 km även idag och har annars mest ätit godis, krattat löv och träffat min familj ute på Älgö. Planen var att åka längdskidor i fjällen men sjukdom kom emellan och jag och Max gjorde (negativa) Covid-19 test men när vi fick svar var det för sent att åka. Vi tar såklart det säkra före det osäkra och stannade hemma, vilket var himla mysigt det med. Påskmat åts, promenader med Flexie gicks och ett par styrketräningspass fick jag in också. Hann även kratta och elda upp en massa löv, det är alltid tillfredsställande. Nästa år kanske jag kan inviga mina längdskidor på högfjället. Vi håller tummarna!

Jag kan i alla fall genuint säga att jag älskar den här jackan och att jag numera har två i garderoben. Prisvärda är de minst sagt. Kolla själv här (annonslänk).

Vindrunner Helikon-Tex friluftsliv

Mössan jag har på mig kommer också från Helikon-Tex. Den är av merinoull, här finns mössan (annonslänk). Den går såklart att använda under en annan jacka också. Exempelvis har jag en ulljacka som jag ibland vill ha mer vindskyddad underifrån.

Wilda Nilsson kläder för friluftsliv

Här finns Helikon-Tex Windrunner Alpha hos Röda Stjärnan (annonslänk). Om du köper något på Röda Stjärnan får jag ett litet bidrag. Det kostar inte dig något extra men ger mig möjlighet att tjäna in pengar som bland annat går till att betala för webb-hotellet. Stort tack!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.