Menu
Friluftsliv / Mitt friluftsliv

Friluftsliv i vardagen: hitta närventyr där du bor

Det behöver varken vara svårt, krångligt eller dyrt att ta sig ut. För de flesta av oss tar jobbet och vardagslogistiken mycket tid men vi önskar ändå hinna med mer friluftsliv. Därför passar jag ofta på att göra närventyr. Nära äventyr helt enkelt.

Lite kokkaffe, ett liggunderlag och så gärna sällskap av en hund. Någon timme i skogen och energibalansen är återställd. För inspiration till nya platser att upptäcka använder jag appen Naturkartan. Eller så kliver jag bara ut. Det är inte så viktigt exakt var jag hamnar, det viktiga är att komma ut.

Jag är övertygad om att naturen är läkande och rent ut sagt nödvändig för att jag ska kunna återhämta och hitta min kreativitet.

Jag hoppas att fler fortsätter utforska allt naturen och friluftslivet har att erbjuda trots att restriktionerna efter pandemin börjar släppas.

Ibland får jag frågan om vad jag gör i skogen. I ärlighetens namn så gör jag nästan ingenting och det är just det som är charmen. Jag fotar ibland, kokar kaffe och fikar men oftast så bara är jag. Jag tittar på träd, andas in frisk luft, går en liten bit. Tänker. Och låter tankarna bli klara. Oftast är det ute i skogen som jag kommer fram till vad jag verkligen vill för något.

Känner du igen dig?

Något jag verkligen vill nu är att skriva min nästa bok. Fokus ska vara friluftsliv på höst och vinter men jag vill också få in mina tankar om att leda sig själv och andra under mer prövande förhållanden. Så som det blir när vädret är utmanande och det inte finns samma marginal för att göra fel. Som på vinterfjället exempelvis.

På tal om fjället så kretsar såklart mycket tankar kring lägenheten vi köpt i Funäsdalen. Jag ser fram emot att åka dit om en månad. Då får vi nycklarna och jag ska förbereda det som behövs för att kunna hyra ut den. Vi har ju köpt lägenheten som en investering och vi behöver få avkastning på pengarna. Förhoppningsvis kan vi hyra ut den redan till jul i år. Spännande värre och verkligen något att bocka av på min bucket list. Det jag drömmer om, det brukar jag se till att det blir av.

Wilda Nilsson vandring i skogen

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.