Menu
Motorcyklar

Grusvägar och motorcyklar

Att få motorcykel körkort var vansinnigt svårt. Det tog så mycket tid, energi och, ärligt talat, pengar. Jag var tvungen att gräva riktigt djupt för att hitta styrkan att driva igenom när jag kände mig som den värsta föraren i världen. Naturligtvis hörde jag instruktören och intellektuellt jag förstod vad jag skulle göra men jag kunde bara inte översätta det till handling utan galna mängder av praxis. Men jag framhärdade och jag gjorde det.

Den bästa vägen ut är alltid igenom.

Robert frost

När jag bodde i Indien som för tio år sedan såg jag överlänningar med coola cyklar och det var verkligen det som väckte mitt intresse från början. Att ha en pojkvän som är en förare fick mig mer motiverad att vidta åtgärder. Ärligt talat, jag känner fortfarande en pang av stolthet när man ser någon på en motorcykel för jag vet att jag också gjorde det.

Jag fick mitt körkort och nu har jag också fått min drömcykel. Jag köpte en Triumph Tiger 800 och jag känner att det ger bra valuta för pengarna och det är så bekvämt att rida. Nästa steg i min körkarriär är att öva mer på grusvägar. På grund av Corona situationen kurserna jag skulle gå fick avbokas så jag har praktiserat med vänner och själv för nu.

Max kör på sin Yamaha MT07. Min körskola hade denna typ av cykel, det var skrämmande på grusvägar de första gångerna …

Under kamperna med att lära sig att köra hade jag en vision i huvudet. Det var att få och äventyr cykel och att ta det för solo resor, stoppa för att koka kaffe i skogen. Jag lever den drömmen nu! Lyckligtvis min pojkvän älskar också att köra och även om han har en Yamaha MT07 han inte kommer att tveka att slå några grusvägar.

Drömmer om att köra genom Östeuropa

Vi hade en plan för att åka till Baltikum med några vänner i sommar för en episk MC road trip. Jag har varit där borta som 20 + gånger men jag har aldrig varit där med en motorcykel. Grusvägar, camping och sökande efter mer övergivna sovjetiska missilbaser låter som en dröm vacay, eller hur? Vi kommer att behöva skjuta upp resan mest sannolikt men vi kommer att komma dit och ännu längre bort någon gång.

Jag har några drömresor som jag skulle vilja göra med min cykel:

  • Stekenjokkvägen aka Vildmarksvägen i norra Sverige
  • En rundtur i baltikum
  • Kör österut mot Mongoliet och Nepal

Tja, dessa resor kan vara drömmar för nu men för mig en dröm behöver bara lite kläder för att bli ett mål och då är det bara en tidsfråga tills det går ut och om. Vi ska på några turer i Sverige i år säkert.

Vi ses utomhus!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.