Menu
Motorcyklar

Weekend vibbar: microadventures

Måste varje äventyr vara storslaget och vansinnigt fantastiskt? Jag tror inte det. Jag tror att man bör leta efter mer av de tillräckligt bra-upplevelser och de små stunder som kommer att lägga upp och göra livet fantastiskt totalt sett. Jag pratar om att hitta äventyr i närheten. Den kaotiska tid vi lever i kan vara ett bra tillfälle att ta det första steget.

Att hitta äventyr som är roliga, billiga, nära hemmet och enkelt att planera och utföra behöver inte vara svårare än att sätta på dina promenadskor och ta din lunch till närmaste skog du kan hitta. Ganska lätt för mig eftersom jag bor i Sverige och på landet… men jag hade samma mentalitet när jag bodde i stora städer också. Det finns små fickor av vildmark överallt och ja, äventyr väntar dem som söker upp det.

Häromdagen tog jag min cykel för en körning. Vi (det vill säga jag och cykeln) hittade en grusväg genom tät skog och mötte olika typer av rådjur. Jag hade packat kaffe (oh, sött svart guld) och en torr ranson till lunch i mina korgar.

Det var otroligt givande att gå ut solo och njuta av den lugna miljön. Speciellt eftersom vila kom efter att driva mina egna gränser när det gäller att köra i smuts. Jag ser fram emot denna lärande erfarenhet. Hur som helst, jag var bara några timmar inte långt från mitt hus men jag fick ett annat utseende på mitt område från cykeln och jag äntligen fick ta den typ av kaffepaus jag hade tänkt för mig själv innan du köper cykeln.

Det faktum att allt detta och mycket mer passar i cykeln väskor. Fantastiska.

Om äventyr är en attityd då du kommer att kunna hitta den var som helst. Planera stora resor är roligt och ta dem, det är sinne blåser men just nu håller jag samla fler och fler mikroäventyr. Ensam, med Flexie eller med vänner och familj.

Två vägar avvek i ett trä, och jag – jag tog en mindre reste förbi.

Robert Frost

För en stund sedan åkte jag på en campingtur med en vän. Bara en timme bort med motorcykel och bara en natt sover utomhus. Det är den typ av saker man kan passa in i en normal arbetsvecka.

Jag kommer inte ljuga dock, jag längtar efter semestern att starta och det kommer att göra det möjligt att spendera mer tid utomhus. Både nära hemmet och lite längre bort. Jag hoppas att du följer med mig via bloggen och via Instagram.

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.