Menu
Friluftsliv / Mitt friluftsliv

Planering inför skidtur med tält

Det är lika bra att inleda år 2022 på ett redigt sätt tänker jag. Därför blir det ett par dagars solofärd med turskidor och tält medan Max är och jobbar. Eftersom snöläget är lite sådär i fjällen är det svårt att planera turen och jag kommer behöva bestämma mig precis innan jag ger mig av. Däremot ägnar jag såklart tid åt att kolla på kartan och fundera på olika alternativ.

Idag packade jag i ordning ganska mycket av utrustningen jag ska ha med mig också. Jag har en del frystorkad mat men ska nog komplettera med lite ”vanlig” mat också. Och såklart mer godis och fika.

Kanske blir det en tur mot Grövelsjön, eller så skidar jag runt Svansjön ovanför Tänndalen eller så ger jag mig ut i Funäsfjällen. Allra helst vill jag skida genom Funäsfjällen till Ramundberget och sen vidare mot Helags och Jämtlandstriangeln men jag vet inte hur snöläget kommer se ut. Kanske får jag skjuts en bit av Max med bilen och kan därmed hinna längre bort på de dagar jag har tillgängliga…

Åtminstone 4 nätter kommer jag sova ute och det blir en lagom tur med mina nya turskidor som jag köpte i december. Än så länge har jag gått dagsturer på dem och övernattningsturer med en natt ute. Blir kul att se hur det känns att skida på dem i flera dagar och dessutom dra en pulka. Som tur är köpte jag även stighudar så det ska nog gå bra även om det kommer vara tungt.

Dagarna är dessutom korta och eftersom jag inte vet hur underlaget kommer vara måste jag komma ihåg att inte ta i så jag spricker i planeringen. Att jag ska lyckas skida mer än två mil per dag är osannolikt, särskilt eftersom jag förmodligen kommer behöva ta av mig skidorna och gå ibland. Bristen på snö gör det också mycket tyngre att dra pulkan. Nåja, jag är taggad på äventyr!

Turskidor på fjället

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.