Menu
Åka skidor / Friluftsliv

Snowboard, jul och turskidor i Tänndalen

Tiden går alltid för fort här uppe. För ögonblicksbilder så är ju mitt instagram-konto @outdoor_wilda en säkrare källa men här kommer likväl en sammanfattning av julledigheten. En fördel med mitt jobb är att det genereras kompledighet för varje arbetat dygn och det gav tre veckors ledighet över jul och nyår.

Kunde därmed börja ledigheten med ett kurstillfälle på Malungs Folkhögskola där jag utbildar mig till fjälledare. Vi hade ett erfarenhetsutbyte och passade även på att övernatta i en stuga i skogen där det inte finns el eller vatten. En väldigt mysig kväll. Tog inte ens fram kameran utan fokuserade på att vara närvarande, steka kolbulle i skenet av pannlampan och på att hålla värmen.

Sedan bar det av vidare norrut och till Funäsfjällen för julfirande med Max familj. Jag fick roa mig själv mestadels då han jobbar men det var inga problem – det finns ju skidbackar och längdskidspår. Tyvärr snöbrist men det var något som lossnade i brädåkningen och jag blev liksom bättre första dagen än jag var i slutet av förra säsongen, som ju också var min första riktiga på bräda så att säga.

Skidbackar i Tänndalen i Funäsfjällen

Backarna i Tänndalen var så fina och inte det minsta isiga, det gjorde under för självförtroendet tror jag. Nu i mellandagarna när det är mer folk i backarna så har jag gjort utfärder på turskidor istället. Jag vill inte vara i vägen för någon och ibland förstår folk inte att även vuxna är nybörjare… Nåja.

Säsongen är dock lång men å andra sidan kommer jag vara iväg på massor av övningar. Får se hur mycket tid vi kan tillbringa i fjällen. Det känns som att komma hem när vi kommer hit. Vi har fått så många fina vänner och liksom kommit in i ett sammanhang på ett sätt jag inte känt tidigare. Jag verkar passa in på ett sätt jag aldrig upplevt innan. Skulle verkligen vilja bo här permanent. Synd att det inte finns något regemente bara (och nej, Östersund är inte ett alternativ nu). Men jag skulle verkligen kunna trivas i vår fina lägenhet. Funäsfjällen måste verkligen upplevas!

Vi varvade backen med längdspåren och jag jobbade en hel del också med att göra klart min bok. Det blev så småningom julafton och vi packade fika, kaffe och glögg i ryggsäckarna och promenerade ned till ett vindskydd vid Tännån. Det har blivit en tradition att fira utejul. Himla mysigt.

Kokkaffe över eld

Dagarna går så fort här. Jag får återkomma om mellandagarna senare. Vi hade hoppas avsluta året i skidbacken men just nu blåser det 25 m/sek på toppen så liftarna kan inte öppna. Fjällväder, det är så det är. Vi kanske får ta det lugn inne och slipa på nyårslöftena, hehe. Nä, ut ska vi, kanske en längskidtur i dalen och sedan snowracer!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.