Menu
Friluftsliv / Mitt friluftsliv

Vardagsäventyr vid Brattesjön i Skövde

Varm choklad, rester i mattermos och en promenad till närmsta sjö. Tröskeln för att ta sig ut behöver vara sjukt låg i murriga november. Annars är det lätt hänt att råka stanna inomhus.

Hundpromenad i Skövde

I utkanten av Skövde finns flera små sjöar och massor av fina stigar att promenera på. Idag, liksom så många andra dagar, gick vi till Brattesjön.

Jag brukar använda appen TOPO GPS för att hitta nya områden att vandra i och eftersom vi är nyinflyttade i Skövde är det extra roligt att leta upp ställen att vandra och promenera på. Idag tog jag med mig värmda rester i en mattermos och käkade lunchen ute.

Brattesjön i Skövde

Hade dessutom med mig kokat vatten i en termos så jag kunde dricka varm choklad. Rätt ofta nöjer jag mig med kaffe i en termosmugg men idag ville jag slå mig ned ett tag så jag packade även liggunderlag och en extra tröja.

Det händer både mycket och ingenting i livet just nu känns det som. Är det höstmörkret som får det mesta att kännas segt? Jobbet är intensivt förvisso. Det gör mig också trött. Annars håller jag på att certifiera mig som fjälledare. Jag vill kunna ta med mig grupper ut på fjället och lära ut det jag kan. Vill också bli klar med nästa bok, min bok om friluftsliv på vintern. Har så himla många idéer på projekt jag vill göra men nästan all energi äts upp av jobbet. Måste ju vara fler som känner så…

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.