Menu
Friluftsliv

Vi förlovade oss i Funäsfjällen

Det pirrar så himla mycket i magen på mig av att skriva rubriken. Jag har just haft världens finaste helg i Funäsdalen och Max friade till mig. Jag har svårt att hitta orden för att beskriva hur glad jag blev och fortfarande känner mig. Total lycka! Jag anade såklart inget och blev så himla överraskad.

Max hade dessutom bokat med Sara och Göran att dom skulle följa med, jag trodde vi skulle vandra tillsammans men han hade förberett dem på att fota oss när Max gick ned på knä. Känns overkligt att skriva, att det liksom hände på riktigt. Gah!!!

Vintervandring i Funäsfjällen

Dagen började med att vi körde från Funäsdalen till Messlingen för att vandra till Evagraven via hällmålningarna. Det är runda 250 och 251 om du har appen Spår och leder i Funäsfjällen. Bommen var låst så vi promenerade upp längs vägen till Ruvallen. På sommaren är det en avgiftsbelagd öppen väg men fjällvandring på vintern är också fantastiskt när det är fruset men ingen snö.

Vandring med Sara och Göran i Funäsfjällen

Moln och dimma svepte in landskapet men ljuset var så vackert. Vi vandrade allihop tillsammans mot de 4 000-åriga hällmålningarna och tog foton längs vägen. Jag njöt för fullt av vandring med vänner, i efterhand vet jag att Max var nervös.

Dimma i Messlingen

Så snart vi kommit över hällmålningarna och upp mot Flatruskaftet försvann dimman och solen strålade med full kraft. Gnistrande frost, klarblå himmel. Allt var sådär overkligt perfekt och jag sa flera gånger att det var världens bästa dag. Sara sa efteråt att hon tänkte ”vänta du bara…” när jag sa det.

Hällmålningar i Messlingen Funäsfjällen

Snart närmade vi oss förkastningssprickan Evagraven och på höjden på andra sidan gick en flock renar. Plötsligt blev Max väldigt intresserad av att vi skulle bli fotade tillsammans. Jag förstod inte varför det gjorde honom så himla nervös…

Renar i Messlingen

Molnen hade nu lagt sig över Anåfjället och jag tittade på den fantastiska utsikten. Max tog tillfället i akt, vilket jag fick se på en filmsnutt efteråt. När jag vände mig tillbaka, då stod Max på knä och jag blev så, så, så himla glad. Sa såklart ja direkt. Vi firade med fika, lite bubbel och Göran tog så fina bilder på oss. Så tacksam för det!

Vi var så fnissiga och glada hela eftermiddagen, inte så konstigt kanske. På kvällen hade Max bokat bord på Fjällnäs och vi firade med middag där. Vilken dag!

Nu drömmer vi om bröllopet och vi skulle väldigt gärna gifta oss i Funäsfjällen. Det hoppas vi på!

Uppdatering: Vi gifte oss i Funäsfjällen – bröllop på fjället

Fjällvandring på vintern

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.