Menu
Försvarsmakten

Vi drar till fjällen

En plötslig radiotystnad uppstod från min sida och i ärlighetens namn var det som vanligt skönt att lägga ifrån sig telefonen ett par veckor. Vi hade precis startat upp det nya kompaniet där jag är plutonchef när ordern kom. Lasta och framryck norrut!

Nu i efterhand är det öppen information att det rörde sig om en oanmäld beredskapskontroll följt av en övning i Finland. Vi visste inget, vi visste inte när vi skulle komma hem och vi kunde inte berätta något för våra anhöriga. Det är speciellt att jobba i försvaret. Jag är otroligt stolt över mina soldater som en fantastisk attityd tagit sig an uppgiften och löst med med bravur. Det är egentligen helt sjukt hur snabbt vi kunde leverera effekt med tanke på att nästan alla är nyanställda och kompaniet helt nystartat. Det har varit så roligt att leda plutonen under veckorna, och ja, vi har nu varit fler dygn i fält än på kasern. Precis som det ska vara. På temat KBK, kör bara kör, har vi med positiv attityd löst ut uppgifter vi inte varit samövade kring och som för en del av soldaterna varit helt nya. Otroligt stolt över oss är jag.

Film från operationen i Finland

Framtiden är minst sagt ljus för Höjentorp kompani på P4. Kompaniet är ett k-kompani, det är alltså anställda soldater som jobbar här och inte värnpliktiga. Förhoppningsvis kommer vi kunna berätta mer om vad vi gör vi i vardagen på vårt Instagram-konto (följ oss gärna).

Nu väntar lite återhämtning och vi drar givetvis till fjällen. Behöver tanka mental energi efter den här urladdningen. Och 23 dagars jobb i sträck, varav de flesta var dygn i fält, räcker inte för att släcka utomhustörsten. Mest tid i skogen vinner!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.