Menu
Mitt friluftsliv

Vi gifte oss i Funäsfjällen – bröllop på fjället

Att vi skulle gifta oss i Funäsfjällen var självklart för oss båda med tanke på hur mycket den här platsen betyder för oss. Vi hade vigseln i Tänndalen, i närheten av Fjällparkeringen mot Andersborg våffelstuga. Då kunde alla gäster följa med upp. Dessutom var det just vägen upp till Fjällparkeringen och sedan ut mot Småhamrarna som jag vandrade första gången Max tog mig med upp till Funäsfjällen för över fem år sen.

Bröllop på fjället i mässdräkt, Funäsfjällen
Foto: Anton Johansson

Hela helgen var fantastisk och det är svårt att sätta ord på hur mycket det betydde för oss att så många släktingar och vänner reste hela vägen hit för vår skull. Vi tog vara på dagarna och inledde redan på torsdagen med pizzakväll. Det var inför detta som jag högg ved till de små, vedeldade ugnarna. På fredagen vandrade vi längs Andersjöåfallet och upp mot Hamrafjället – i totalt ösregn. Jag var väldigt nervös för vädret hela veckan… På kvällen höll det upp och vi var närmre 40 personer som gick till Andersborg våffelstuga för en fonduemiddag som inleddes med bubbelskål på altanen med utsikt över fjället.

Bröllop på fjället i mässdräkt, Funäsfjällen
Foto: Anton Johansson

Lördagen var bröllopsdagen och vädret bjöd på uppehåll. Det var lite molnigt men solen bröt igenom precis när vi gick på spången från parkeringen. Jag, som varit så lugn hela veckan, blev egentligen bara nervös precis innan vigseln. Det var inte helt lätt att blinka tillbaka tårarna kan jag lova.

Bröllop på fjället i mässdräkt, Funäsfjällen
Foto: Anton Johansson

Den stunden med Max, tillsammans på alla nära och kära på fjället, den kommer jag minnas för alltid. Efteråt skålade vi i bubbel och juste, vi överraskades av ett kokosregn på väg till skålen.

Max och Wildas bröllop på fjället i Tänndalen, Funäsfjällen
Foto: Anton Johansson

Eftersom Max föräldrars hus ligger precis nedanför backen från Fjällparkeringen blev det ett perfekt lunchstopp med wraps vi beställt från Cornelia på Strandgården. Tror faktiskt vi involverat större delen av dalgången i att få det här att gå ihop.

Bröllop på fjället i mässdräkt, Funäsfjällen
Foto: Anton Johansson

På kvällen begav vi oss till Forbonden som vi hyrt för att ha fest och middag i. Anders och Nicklas från Buskvallen Inn lagade maten och mamma hade dukat och fixat så otroligt fint i lokalen. Tårtan sedan, den köpte vi såklart från Nya Jonssons. Våra familjer har verkligen dragit ett tungt lass för att få ihop vårt bröllop, tack! Vi hade som tur var också världens bästa toast madame i Malin och trygghet i Viktor som var best man.

Till middagen bytte jag kläder från mässdräkt till festklänning. Rätt kul att se gästernas förvåning över de två ganska olika klädvalen, hehe. Och ja, givetvis var sneakers ett självklart skoval.

Foto: Jenny Högström

Vigsel på fjällen i Funäsdalen
Foto: Anton Johansson

4 Comments

 • Sara
  3 oktober 2023 at 20:43

  grattis till er och kärleken!!

  Reply
 • Martin
  11 oktober 2023 at 18:01

  Så vackert, fint och fullständigt fulländat 💍🥂❤️

  Reply
 • […] fint vi kunnat göra det här året tack vare att vi sparat pengar. Främst våra fantastiska bröllop på fjället och så vår 6 veckor långa bröllopsresa. Vilket år det här […]

  Reply

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.