Menu
Friluftsliv

Tillbaka i Funäsfjällen och tankar om pengar

Utanför fönstret yr snöflingor och på balkongräcket ligger tre decimeter snö som vi inte skottat bort eftersom vi precis kommit hit. Känslan av att komma hem är minst sagt påtaglig i vår lägenhet i Funäsdalen. Jag älskar att vara här, det är något visst med utsikten mot Anåfjället och vetskapen om att alla äventyr ligger utanför dörren.

På något sätt vaknar kreativiteten till liv lite extra. Jag har redan kommit på en ny, digital produkt jag vill ta fram och lansera. Ser också väldigt mycket fram emot att fortsätta öva med min snowboard i Tänndalen.

På tal om att lansera saker så jobbar jag också på med Frihetsekonomi, mitt nya Instagramkonto och hemsida om pengar och privatekonomi. Det är riktigt skoj att ta fram innehåll och få ur mig sånt som tumlat runt i huvudet i flera år. Jag tror på riktigt att om jag kan bidra till att fler kvinnor får koll och kontroll på sin ekonomi så påverkar det positivt ur ett jämställdhetsperspektiv.

Självklart kan alla ta del av tipsen men i trettioårsåldern så har kvinnor 44 % lägre sparkapital än män och det är ju helt jäkla orimligt. Finns såklart flera skäl till detta men skillnaderna börjar uppstå redan innan familjebildningen är ett faktum. Jag tänkte ge mig på att se om det här går att förändra. Jag blev precis intervjuad till lokaltidningen om kontot, sånt blir jag fortfarande nervös av, men jag bet ihop och känner att om budskapet kan nå fler så är det värt att jag är lite obekväm.

Ett av mina stora mål med privatekonomin är att spara ihop ett frihetskapital. Jag vill kunna äventyra, helst tillsammans med Max, och då behöver vi kunna ta ledigt några veckor mer än en semester…

Tänker också tillbaka på vad mycket fint vi kunnat göra det här året tack vare att vi sparat pengar. Främst våra fantastiska bröllop på fjället och så vår 6 veckor långa bröllopsresa. Vilket år det här varit!

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.