Menu
Hund

Hund från Hundstallet – Vi har en aussie hemma på prov

Vi har en hund från Hundstallet hemma på prov. Det är pirrigt, jobbigt, underbart, svårt, gosigt och roligt. Alla känslorna på en och samma gång således. Hon är en tvåårig aussie med massor av energi och arbetsvilja samtidigt som hon är väldigt kelig. Utmaningen är att hon gör utfall mot, ja, det mesta som rör sig. Bilar, människor, andra hundar… Vi tror det är anledningen att hon hamnade på Hundstallet från början.

Hund från Hundstallet

Hund från Hundstallet – så är det att adoptera

Vi hade inte specifikt valt rasen aussie, australian shepherd, utan vi ville ha en friluftshund att springa, vandra och träna med. När vi var på Hundstallet var planen att träffa flera huskies, vilket vi också gjorde, men väl på plats så fick vi också möjligheten att träffa Billie.

Hon kröp upp mot mig direkt och på något märkligt sätt kändes det som om hon tydde sig till oss på en gång. Eller så är hon bara sällskaplig, vi vet inte. Hur som helst fick vi frågan om att ta hem henne på prov och vi är inne på den första veckan. Inomhus funkar hon hur bra som helst och vi har börjat träna med klicker och sök eller leksaker. Utomhus bjuds det på utmaningar även om jag tycker det delvis går bättre redan nu. Vi kämpar på helt enkelt.

När man köper hund från Hundstallet börjar man med att skicka en intresseanmälan på någon av deras hundar som verkar kunna passa. Nästa steg är att bjudas in till ett besök för att träffa hunden. Därefter får du möjlighet att ha hunden på prov under en period. Till sist är det en veterinärbesiktning och sedan får du köpa hunden. All info finns hos Hundstallet.

Vandra med hund

I sommar är min målbild att vi kan vandra och tälta tillsammans. Jag tror hon kommer gilla att äventyra tillsammans men såklart fokuserar vi på att bygga upp vår relation först. Max jobbar hemifrån så han och Billie hänger på dagarna, det är fint att ha ett projekt ihop så att säga. Vi får se hur det hela utvecklar sig helt enkelt.

Vi kommer såklart vara massor i Funäsfjällen och jag hoppas även att vi kan ta oss ut på en längre vandring. Antingen att jag och Billie vandrar och så hänger Max med en del av sträckan eller så kommer Max och Billie ut till mig. Jag drömmer som du kanske vet om att gå Gröna Bandet, kanske är det i sommar som jag lyckas skapa möjlighet för det.

Vill du ha tips om att vandra med hund så har jag intervjuat hundtränaren Lily om det här.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.