Menu
Mina böcker

Min bok om friluftsliv på vintern finns nu att köpa

Vid årskiftet släppte jag äntligen min andra bok om friluftsliv på vintern. Vilken milstolpe! Det har varit en rolig men utmanande process att skriva, redigera, fota och formge en bok på egen hand. Som tur är har jag fått hjälp med korrläsningen av vänner och bekanta men det är ändå en speciell känsla att göra ett sånt här projekt själv. Det gick! Det blev bra! Nu hoppas jag att alla som läser boken kommer bli nöjda.

Egenutgivning av böcker är inte helt enkelt. Särskilt inte eftersom jag inte har någon budget att trycka upp boken för. Därför finns boken bara att köpa i tryckt format via Amazon print on demand. Det går också att köpa den i digitalt format via min hemsida.

I boken berättar jag på ett tydligt, men personligt vis, hur du kan göra för att njuta av vinterturer i Sverige vare sig du färdas över fjäll eller genom skog. Du får lära dig allt ifrån färdplanering till hur du hanterar eventuella skador som kan uppstå på färden. Jag ger dig mina bästa tips om hur du håller dig varm, vad som är viktigt att tänka på när du ska vintertälta och hur du kan jobba med ledarskapet om du har med dig en grupp, eller familjen, ut på fjället.

"Friluftsliv på vintern" bok av Wilda Nilsson

I boken ”Friluftsliv på vintern – Njutbara färder i kallt väder” får du handfasta råd om:

 • Förberedelser inför vinterfärden – riskanalys och färdplanering
 • Sova ute på vintern i tält och snöbivack
 • Kroppen i minusgrader – håll värmen och motverka köldskador
 • Rutiner för ett säkert och trivsamt friluftsliv på vintern
 • Mental träning och självförtroende
 • Konflikthantering och ledarskap under prövande förhållanden
 • Orientering med karta och kompass på vintern
 • Friluftsmat och stormkök
 • Kläder och utrustning för vinterväder
 • Säkerhet och sjukvård
 • Packlistor

No Comments

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.