Menu
Friluftsliv / Mitt friluftsliv

Turskidor på påsklovet

Just nu längtar jag till påsklovet. Mer specifik längtar jag till att åka turskidor på påsklovet.

Det är roligt på jobbet och det blir väldigt mycket tid utomhus, snart ska vi exempelvis till nordnorge på övning. Nästan en hel månad utomhus, dygnet runt, kommer jag totalt sett ha genomfört i vid påsk. Den första veckan är redan genomförd, och snöigt och kallt var det.

Fast det är något annat att vara utomhus på fritiden, då är det ett lugnare friluftsliv utan krav på prestation. Framförallt finns det tid att koka kaffe och njuta av omgivningarna i lugn och ro. Att vara ensam vill jag också, behöver det för att fylla på med energi. Därför längtar jag till påsklovet och jag vill åka turskidor.

Turskidor på påsklovet: Tänndalen, Grövelsjön, Helags eller Jämlandstriangeln?

Frågan är vart jag ska skida. Kanske från Tänndalen till Helags och tillbaka? Eller starta i Ljungdalen och skida Jämtlandstriangeln. Sträckan Tänndalen till Grövelsjön är definitivt ett alternativ det med. Jag planerar, tänker och väntar sedan in vädret. En njutarrtur är vad jag är mest sugen på.

Funderar du också på att åka turskidor? Jag har bloggat om vad man kan tänka på när man väljer turskidor. Smartast är alltid att hyra först.

Min utrustning på bilden (annonslänkar)

Turskidor från Åsnes som passar i lösare snö och när det kommer bli brant. Jag har också köpt dessa från Åsnes för hård skarsnö.

Pjäxor från Lundhags

Stavar från Komperdell

Pulka från Acapulka

Skalplagg från Helly Hansen

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.