Menu

Inlägget innehåller annonslänkar.

Med en packad ryggsäck i ett skåp i hallen blir det lätt att ta sig ut på dagstur. Men ibland räcker inte tiden till en heldagsutfärd. I dessa tider när alltför många timmar tillbringas framför datorn i diverse digitala möten blir det ännu viktigare att komma ut. För mig är den dagliga promenaden så viktig. Med en kaffe i en termosmugg (annonslänk) blir promenaden precis den där pausen som behövs.

Ibland lyssnar jag på en podcast eller musik under tiden. Rätt ofta passar jag på att ringa och prata med en kompis. Corona-säkert umgänge och motion kombinerat. Genom att värna vardagsäventyret får jag in friluftslivet i vardagen och det mår jag bra av. Märkte det häromdagen då jag fastnade vid datorn med en massa uppgifter och projekt utan att komma ut på en runda i skogen. Var totalt slut på kvällen och samtidigt rastlös. Jag sparkar säkert in öppna dörrar men det här inlägget blir en påminnelse till mig själv också om att värna vardagsäventyret. Har du tips på mikro-äventyr som kan upplevas i vardagen får du gärna skriva en kommentar!

Jägarkök stormkök från Röda Stjärnan
Kaffekokning på jägarkök (annonslänk).

Har jag lite mer tid på mig gillar jag att gå lite längre och att få in en kaffekokar-paus. I lördags gick jag totalt en dryg mil och hann med kaffekokning på mitt jägarkök i mitten. Det är ett väldigt billigt men bra stormkök med två kastruller, tamoj, lock och spritbrännare som du hittar här (annonslänk).

Utfärder och äventyr behöver alltså inte betyda tält och fjäll. Det kan vara en promenad i en dimmig, grå och regnig skog nära huset. En kaffe utomhus, en promenad eller kanske en lunchpicknick i all sin enkelhet. På riktigt så finns det faktiskt charm i att upptäcka sitt närområde och se hur det förändras i olika väder och årstider.

Vandring i Uppsala

Nu har jag förresten bara en veckas studier kvar på Försvarshögskolan. Sedan ska skåpet på Karlberg tömmas och jag fortsätter min officersutbildning på mitt regemente i Enköping. Det ska bli skönt att komma tillbaka och få jobba fysiskt, utomhus med kroppen igen. Människan är inte gjord för ett stillasittande liv.

Och snart är det sommar igen. Har du börjat vandringsträna än förresten?

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.