Menu
Mitt friluftsliv

Vinteräventyret väntar

Nedräkningen till det stora vinteräventyret tickar på. Jag åker norrut på tisdag. Förutom huvudsyftet, som är att skida runt Helags, ska jag träna längdskidor inför Försvarsmaktsvasan.

Det är dock inte bara på plats i Funäsfjällen som äventyret utspelar sig. Redan resan upp kommer bli spännande eftersom jag ska köra en fet bil (tänk Jeep) med taktält! Ser verkligen fram emot det. En riktig tjejbil som Sara Rönne skulle uttryckt det. Särskilt passande eftersom jag verkligen saknar att köra min äventyrshoj.

Förhoppningsvis kommer jag taktälta på Flatruet och spana efter norrsken. Vi får se. Givetvis tänker jag åka utför också. Är sugen på snowboard-åkning i Tänndalen. Fart och fläkt kommer det bli hur som helst. 

Jag har dessutom hittat hundvakt. Älskade Flexie kan inte springa/gå så långt längre (speciellt inte i snö) så hon får vakta lägenheten medan jag är på mini-expedition ensam.

Ibland undrar folk varför jag vill äventyra ensam. Det finns flera skäl och det enklaste är att Max (och de flesta andra jag känner) har jobb att sköta och inte kan ta ledigt hur som helst. Dessutom gillar jag att vara själv. Pausen från intryck utifrån gör mig gott och det är fascinerande att lära känna sig själv. När jag inte påverkas av andra, eller har någon att jämföra mig med, är jag betydligt mer nöjd. Det är ju exempelvis bara i relation till andra som jag skidar långsamt. Är jag ensam känner jag ingen stress. Dessutom är det oerhört vilsamt att vara i nuet och bara fokusera på att göra det naturen kräver.

Att pussla ihop livet så att jag kan vara i fjällen så mycket som möjligt är utmanande men är tacksam för möjligheten att ta ledigt nu. Våren kommer rulla på i en vansinnig fart så snart rekryterna rycker in. Och innan dess är det mycket som ska planeras och ordnas så att deras utbildning blir så bra som möjligt.

Är lite irriterad på att maten jag köpt inför turen inte har levererats än. Handlade på Matsmart vilket såklart är vettigt men leveranstiderna är väldigt långa. Kommer behöva tänka om och handla på vägen upp istället. 

Annars är det mesta redo. Jag har mycket utrustning uppe i Funäsdalen redan och resten står redo i vardagsrummet. Snart, snart bär det av!

Nyfiken på färdplanen? Så här ser den ut just nu.

P.S. Har du sett att jag skriver en digital bok om friluftsliv på vintern?

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.