Menu
Mitt friluftsliv

Vinterbad i Funäsdalen

Kallbad är något jag verkligen uppskattar. Känslan i kroppen både under tiden och efteråt är oslagbar. Energikicken är underbar och senare på kvällen upplever jag att jag sover väldigt bra. Det gör jag i och för sig generellt när jag varit ute och frilufsat men ändå. Jag är övertygad om att kallbad är bra för hälsan och för viljestyrkan. Ett iskallt dopp kräver beslutsamhet.

Igår gick jag och Sara en vandring till Tevsjön i Ljusnedal nära Funäsdalen. Tövädret har tyvärr gjort det omöjligt att åka längdskidor men vi fick en vacker promenad mot sjön. Förhoppningen var att kunna bada i bäcken som rinner ut i sjön men inledningsvis hittade vi inget bra ställe. Tillslut hittade vi en (för en erfaren vinterbadare) lämplig badplats och jag kunde skutta i.

Är du sugen på att vinterbada och vill veta hur en bäst bär sig åt? Då får du gärna ladda ned min guide om vinterbad. I den delar jag alla tips och tricks som gör det lättare att våga ta ett svinkallt dopp.

Guide till vinterbad

Badplatsen vi hittade var väldigt vacker. För nybörjare däremot rekommenderar jag att bad vid en brygga med en stege!

Kallbadsguide - Så gör du för att vinterbada

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.