Menu
Mitt friluftsliv

Fira födelsedag i Funäsfjällen

Det har blivit tradition att fira min födelsedag i Funäsfjällen. Oftast har vi gått upp på fjället och stekt kolbulle över öppen eld (här finns mina recept att ladda ned förresten) men i år hade vi andra planer. Solen sken och vi begav oss till Funäsberget för att åka utför.

Skidåkning på Funäsberget i december

Känslan att stå uppe på berget och spana ned mot vår lägenhet var helt fantastisk. Det känns faktiskt overkligt att vi köpt lägenhet i Funäsfjällen trots att jag drömt om det så länge (och tjatat på Max…). Vi pratade om det igår också förresten, hur vi kompletterar varandra jag och Max. Jag gasar, han bromsar (får mig att tänka efter…).

Hade jag bestämt hade vi förmodligen redan suttit med en sliten stuga utan el och vatten eller en besvärlig och obebyggd tomt i Ljungdalen… Nu hade vi (lite) is i magen och har nu istället en fantastisk lägenhet som vi dessutom hyr ut.

Slut på sidospår! Vi åkte i alla fall i sällskap av Malin och det var säsongens första åk på Funäsberget. Vi brukar ju mest hänga i Tänndalen men det var grymt att få njuta av utsikten mot Anåfjället en klar och kall dag som det var igår.

Efter skidåkningen svängde vi ned till Nya Jonssons och köpte med oss födelsedagsfika. Om de bästa kanelbullarna finns på Buskvallen Inn så finns de bästa kardemummabullarna på Nya Jonssons.

Under eftermiddagen grillade vi korv till lunch utanför Max familjs fina hus och avnjöt traditionsenligt bubbel i kåsa till det. Flexie var med ute också och gjorde vad hon kunde för att tilldelas grillkorv. Kan hända att hon lyckades få några smakprov.

Middagen var också en höjdpunkt med Sara som hedersgäst vid bordet. Max lagade fantastiskt god mat och gjorde drinkar till oss. Vilken pangdag det blev helt enkelt!

No Comments

    Leave a Reply