Menu
Friluftsliv / Mina böcker

Min bok om fjällvandring

Nu finns den uppdaterade upplagan av min bok om fjällvandring att beställa via Amazon. Här klickar du för att köpa boken.

Vidderna, lugnet och den friska luften ovanför trädgränsen måste upplevas. Liksom befrielsen av att lämna vardagens måsten därhän. På fjället fyller jag på min mentala energi. När jag vandrar känner jag mig liten i allt det stora, en besökare som välkomnas fast på naturens villkor. Det ger möjlighet att följa en naturlig rytm med fokus på de grundläggande behoven. Torr, varm, mätt, inte vilse – med respekt för naturen.

Varför är jag rätt person att hjälpa dig med förberedelserna till din fjällvandring? Min kunskap om friluftsliv kommer huvudsakligen från utbildningar och arbetslivserfarenhet inom Försvarsmakten där jag arbetar som officer. Jag har även gått civila kurser inom friluftsliv, fjällsäkerhet, forsränning och första hjälpen, bland annat genom Malungs Folkhögskola.

Genom åren har jag läst många böcker och lärt mig av erfarna personer. Framförallt har jag sedan omvandlat teori till praktisk kunskap genom att göra utfärder året runt. Varje färd har jag sedan utvärderat, gärna i dialog med andra. Många av lärdomarna finns nu samlade i min bok ”Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd”. Boken går även att köpa som digital version, då får du den som nedladdningsbar PDF.

I boken berättar jag på ett tydligt men personligt vis hur du kan göra för att njuta av fjällvandring i Norden. Naturligtvis kommer tipsen till nytta även vid vandring i skog eller vid annat friluftsliv.

Så här ser omslaget ut och baksidan ut på den tryckta versionen av Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd.

Wilda Nilsson bok om fjällvandring

Planerar du inför vinterns äventyr? Då är min bok Friluftsliv på vintern – Njutbara färder i kallt väder” något för dig. Lär dig det du behöver veta om fjällsäkerhet, vintertältning och mycket mer för att kunna uppleva uteliv i kyla på ett härligt sätt.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.