Menu
Mina böcker

Nytt omslag till min uppdaterade bok om fjällvandring?

Jag håller på och uppdaterar min bok om fjällvandring. Främst är det formen, jag vill att den ska ha samma utseende som min bok om friluftsliv på vintern. Alltså lite mindre format än den första versionen av boken om fjällvandring. Det betyder att jag behöver en liggande bild som omslag och har dessa alternativ. Vad tycker du?

Är så tacksam över hur många som engagerat sig på inlägget jag la upp på Instagram om de olika omslagen. I skrivande stund har inlägget 321 kommentarer. Nästan 200 av dem är en röst på förslag nummer två där jag ser glad ut på omslaget.

Och så blev det – boken finns nu att köpa: Fjällvandring: En redig guide för dig som vill vandra förberedd

Välja omslag till egenutgiven bok

Min första reflektion är att det är fruktansvärt svårt. Nu ger jag ju ut mina böcker på Amazon som print on demand via deras verktyg Amazon KDP. Det betyder att boken trycks först när någon beställer den. Amazon var det enklaste verktyget för mig som ny författare.

Jag hade gärna tryckt upp boken på ett tryckeri för att exempelvis kunna ta med och sälja den på mässor men då måste man betala för trycket av hela partiet direkt och dessutom själv sköta distributionen. I framtiden kommer jag kanske göra så men för nu är det på Amazon man kan beställa mina böcker. Hur som helst vill jag att båda böckerna ska ha samma format så därför har jag uppdaterat min bok om fjällvandring. Jag har även uppdaterat litegrann i själva boken.

Omslag alternativ 1

Vill ge känslan av att vandra, att läsaren kan tänka att den är hen som vandrar iväg i bilden. Jag är ute på dagstur så har en ganska liten packning. Vädret är som fjällen är mest.

Omslag alternativ 2

Denna gick hem på Instagram. Mer personlig och det passar ju eftersom boken är rätt, ja, personlig. Det är inte riktigt en typisk guidebok utan det ska ju kännas som om jag är med dig på fjället och visar och instruerar. Utmaningen är att foto är i stående format. Det känns som om jag hamnar väldigt nära… Fast det passar ju kanske? Och jag vill ju åt igenkänningen. Du ska vilja ha mig som guide – då är min bok rätt för dig.

Omslag alternativ 3

En fin fjällbild. Lite lustigt skrev en följare att det känns som en turist-broschyr/en guide från nått företag. Andra lockas istället av den fina dagen på fjället. Jag vill ju att min bok ska sticka ut ur mängden men samtidigt locka till köp och denna gör kanske det?

Omslag alternativ 4

En variant på förslag 1, denna lockade inte alls lika många röster.

Jag tänker att alternativ 3 med ledkryss utan mig på ligger snyggast på bordet hemma. Däremot kanske någon av de andra lockar till köp mer?

Vad röstar du på? Skriv en kommentar här eller ett DM på Instagram 🙏

Uppdatering, har lyssnat på önskemål som kommit in på Instagram. Denna kanske?

Fjällvandring bok av Wilda Nilsson

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.