Menu
Kläder och utrustning

Förebygg skavsår med antiskav-stick: 6 ställen där skav förstör friluftslivet

Innehåller annonslänkar

Skavsår förstör friluftslivet (och kan gör arbetsdagarna ute i skogen med försvaret riktigt sega).

Det kanske vanligaste att se framför sig är sår och blåsor som uppstår på fötterna vid längre vandringar eller när man har nya skor. Men, skavsår kan uppkomma på alla möjliga platser på kroppen. Och på en del (intima) platser är det direkt korkat att fästa tejp för att hindra såren från att uppstå.

Därför är jag så himla glad över att ha hittat The Skin Agent (genom att tips från Caroline som driver kontot @vemdalen på Instagram). Jag har använt produkterna för att förebygga skavsår i över ett år nu och känner mig helt trygg med att tipsa dig om att göra det samma. Dessutom innehåller de inte vattnet vilket (som jag tjatar om jämt) kan göra att köldskador uppstår när det fryser på huden.

Här kommer tips på ställen som behöver lite extra förebyggande vård för att inte utfärden du planerat ska bli förstörd.

Lårskav: Skav mellan låren

Korta shorts på löpturen eller på gymmet eller klänning i vardagen? Då är lårskav ett trist fenomen som drabbar många. För ärligt talat, på dom flesta av oss nuddar låren varandra när vi går eller springer och friktionen som uppstår ger lätt upphov till skav. Svett, fukt och värme gör det hela värre och därför uppstår problemen oftast på sommaren när vi gärna går i shorts.

Den svidande och brännande känslan som uppstår när låren gnids mot varandra är hemsk och jag är väldigt glad över att ha hittat en lösning på problemet.

Move Anti Chafe Balm minskar friktionen som uppstår när hud gnids mot hud.

Samma typ av problem kan uppstå för mig om jag joggar i sport-bh och överarmarnas undersida gnids mot sidan av bröstkorgen. Move är alltså produkten som förebygger friktion när hud gnids mot hud.

Move från The Skin Agent mot skavsår

Pungpina och svidande ljumskar

Brännande skavsår bakom pungen, i ljumskarna eller mellan låren? Infanterield kallar vi det i försvaret. Men att tejpa där är inte att rekommendera, det gör fruktansvärt ont att dra bort fottejp från känsliga områden.

Ta istället och smörj med Comfort Anti Chafe Balm från The Skin Agent innan du ger dig ut på ett träningspass eller vandring.

Skulle jag göra värnplikten skulle jag definitivt köpa ett anti-skav-stick och ha i necessären.

Händerna vid längdåkning (och ridning)

Många timmar i skidspåren (hej Vasaloppet jag tittar på dig) gör att jag får skav mellan tummen och pekfingret, alltså där jag greppar staven. Jag stärker huden med Active Anti Friction Balm inför loppet.

Stiftet innehåller inte vatten så det finns ingen risk att det fryser och ger köldskador. Om vi använder produkter som innehåller vatten på huden, och sen går ut i vinterkylan, då kan vattnet i krämen frysa och bilda iskristaller på huden vilka i sin tur orsakar köldskador. Särskilt viktigt att tänka på vid skidåkning där fartvinden ökar kyleffekten rejält.

Jag har upplevt samma problem när jag höll på mycket med ridning (och hade egna hästar). Skavsår i händerna efter att ha hållit mycket i tyglar och tömmar var otroligt oskönt.

The Skin Agent ACTIVE Anti Friction Balm 25 ml finns här hos Meds.se eller här hos Röda Stjärnan.

The Skin Agent ACTIVE Anti Friction Balm 75 ml finns här hos Meds.se eller här hos Röda Stjärnan

Skinkskav: skavsår i rumpan

I fjällen (och på middagsbordet hemma) får renskav tumme upp. Skinkskav däremot kan förstöra en hel vandring eller skidtur.

Förebygg med Comfort Anti Chafe Balm från The Skin Agent.

Höfterna under avbärarbältet

En ryggsäck med rejält avbärarbälte är bekvämt men trots det kan byxor och bälte skava på höftkammarna.

Känner du igen problemet borde du testa med Active Anti Friction Balm. Samma gäller under stridsutrustningen för oss som jobbar i uniform.

The Skin Agent ACTIVE Anti Friction Balm 25 ml finns här hos Meds.se eller här hos Röda Stjärnan.

The Skin Agent Active Anti Chafe Balm mot skavsår

Skavsår på fötterna

Blåsor på fötterna är en klassiker som kan förebyggas med Active Anti Friction Balm som stärker huden på djupet. Det är helt enkelt en skavsårstejp på stift, sjukt smidigt.

Ute på vandring: byt strumpor ofta, lufta fötterna och vila med benen i högläge. Vill du ha fler tips om hur du kan förebygga skavsår på fötterna, läs min guide här. Här kan du läsa mer om skavsårstejp på stift hos The Skin Agent.

The Skin Agent ACTIVE Anti Friction Balm 25 ml finns här hos Meds.se eller här hos Röda Stjärnan.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.