Menu
Livsdesign / Mitt friluftsliv

Skriver på uppföljaren till min bok

Höstrusk och vinterväder med kyla, dålig sikt, blåst och nederbörd prövar vår förmåga inom friluftsliv på ett helt annat sätt än de varmare årstiderna. Särskilt vintern är oförlåtande mot misstag. 

Att leda sig själv och andra under de svårare förhållanden som vinterhalvåret bjuder på ställer högre krav på förberedelser och kunskap om vad som är rätt åtgärder. 

Jag vill hjälpa till och just därför skriver jag nu på uppföljaren till min digitala bok “Fjällvandring – En redig guide för dig som vill vandra förberedd”. 

Kyla, mörker, snö, blåst. Allt är hanterbart och jag kommer berätta exakt hur.

Däremot rekommenderar jag verkligen att du börjar med att läsa min första bok. Där i finns massor av konkreta tips, information och råd om vandring och friluftsliv som du kan börja tillämpa direkt och som kommer ge dig en nödvändig grund inför kommande vinterfärder.

Jag vet ännu inte när jag kommer lansera boken, det är förmodligen ett par månader kvar åtminstone.

Fick en fråga på Instagram (följ mig gärna) om hur jag hinner med allt. Och det gör jag såklart inte. En väldigt stor del av min fritid går åt till att skriva och fota men det är också något jag brinner för, särskilt eftersom jag kombinerar det med friluftsliv. Som med det mesta handlar det om prioriteringar. Det är väldigt mycket jag skulle kunna göra men som jag inte gör. Vår trädgård ser rätt risig ut över tiden, jag är aldrig ute på stan och jag träffar sällan kompisar fysiskt (oavsett om det är pandemi eller inte). Istället pratar jag ofta i telefon med kompisar samtidigt som jag går ut med hunden. För att bara ta ett exempel. Att jag dessutom får träna på arbetstid gör att jag inte lägger lika mycket tid på det på fritiden. Och att inte ha barn, det är nog den största tidsvinsten av alla.

Hur som helst, det var ett sidospår. För mig är det en stor dröm att skriva böcker och att kunna nå ut och påverka inom områden jag brinner för. Förhoppningsvis är du taggad på att ta del av lättbegripliga, tydliga och konkreta råd om uteliv i mörker och kyla.

Undrar du något särskilt om friluftsliv på vintern får du gärna skriva en kommentar.

Koka kaffe på Trangia kök på vintern med tält bredvid

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.