Menu
Friluftshacks och guider / Friluftsliv

Håll värmen vid friluftsliv

Fryser du ofta när du vandrar, tältar eller gör något annat inom friluftsliv? Här har jag samlat mina blogginlägg som hjälper dig hålla värmen vid friluftsliv.

Tälta på vintern – 15 tips till dig som vill vintertälta

Snön ligger vit på marken, termometern visar minusgrader. Naturligtvis är lusten att ge sig ut och tälta på topp. Att tälta på vintern är mysigt och ger obeskrivliga naturupplevelser men det finns ett par saker som är bra att tänka på. Här kommer 15 tips som gör det roligare, skönare och varmare att tälta på vintern.

Hålla värmen under vandring, skidåkning och friluftsliv – 7 tips för att slippa frysa

Fryser du när du vandrar eller går på tur med skidor? Här kommer 7 tips som hjälper dig hålla värmen. Tänk på att det är kombinationen av rätt åtgärder som håller dig varm. Läs hela inlägget här.

Tälta på hösten

Hålla värmen i vildmarken och på fjället – 12 tips för dig som inte vill frysa

Att frysa är inte roligt och en hel del av friluftslivet på vintern handlar om att kunna njuta av naturen samtidigt som man håller värmen. Här kommer 12 tips som hjälper dig att hålla värmen på fjället under andra utfärder i vildmarken. Läs hela inlägget här.

Liggunderlag för vinter: stor guide som hjälper dig välja rätt

Ett bra liggunderlag isolerar dig mot markkylan, håller länge och är bekvämt att sova på. I den här guiden berättar jag allt du behöver om användning av liggunderlag på vintern. Du får dessutom reda på vilket liggunderlag jag själv köpte efter gedigen research. Läs hela inlägget här.

Vinterutbildning i Försvarsmakten: 5 lärdomar om kyla

Under veckan har jag varit ute med rekryterna på övningsfältet och övat vintertjänst. Vintertjänst är något av det roligaste jag vet att utbilda i och mycket av den kunskap jag själv tillämpar på civila utfärder i fjällen har jag från början lärt mig i Försvarsmakten. Därför är det extra kul att få föra kunskapen vidare till en ny kull värnpliktiga. Läs hela inlägget här.

Vintertälta Hilleberg Nammatj 3GT

Vantar för turskidåkning: välj rätt skalvantar och handskar

Att frysa om händerna är en riktig humörsänkare på fjället. Långvarig köldexponering kan dessutom leda till köldskador. Med rätt vantar och handskar blir utfärden betydligt trevligare. Läs hela inlägget här.

Bästa sovsäcken för höst och vinter – guide till ditt köp

Vill du slippa frysa i tältet i höst och vinter? Då är en rejäl sovsäck en smart investering. Läs hela inlägget här.

Att tälta på vintern: tips inför vintertältning

Kokkaffet är snart klart och jag är ensam på fjället. Genom goda förberedelser och övning blir vintertältning en magisk upplevelse. Här kommer ett par tips till dig som också vill tälta på vintern.

Vintercamping: Utrustning och tips för kyliga äventyr i snön

I det här blogginlägget bjuder jag på några tips och råd inför ditt vinteräventyr. Jag går igenom vilken utrustning du behöver och vad som är bra och tänka på inför kyliga äventyr i snön. Läs hela inlägget här.

Slipp frysa på vandring och i friluftslivet – detta är rätt åtgärder

Att frysa är jobbigt, tråkigt och kan förstöra den vackraste vandring eller familjeutflykt. Den som vill hålla sig varm fokuserar på att alltid göra rätt åtgärder. Och det gäller även om du är trött, lat eller egentligen inte känner för det. Läs hela inlägget här.

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.